Ο τεθωρακισμένος «τυφώνας» της ΕΛΑΣ που εντυπωσιάζει


Ένα… «θηρίο» της Ελληνικής Αστυνομίας τραβάει τα βλέμματα όσων περπατούν στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος για τον «Τυφώνα», το ειδικό τεθωρακισμένο όχημα που έχει στη διάθεσή της η Ελληνική Αστυνομία, το οποίο είναι αλεξίσφαιρο, μπορεί να κινείται σε αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες ενώ αντέχει ακόμη και αν δεχθεί επίθεση από βόμβες.

Ζυγίζει 12,5 τόνους, έχει αυτονομία έως 1.000χμ, μήκος 6,5 μέτρα, πλάτος 2,43 μέτρα και ύψος 2,37 μέτρα. Το θηριώδες όχημα το οποίο δεσπόζει στο περίπτερο της ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να μεταφέρει διμελές πλήρωμα με οκτώ άρτια εξοπλισμένους στρατιώτες/αστυνομικούς ενώ κινείται ακόμα και στο νερό σε βάθος περίπου δύο μέτρων. Στο κάτω μέρος του διαθέτει ειδική προστασία για νάρκες.

Το τεθωρακισμένο όχημα Typhoon είναι ένα από τα οκτώ οχήματα που είχαν κατασχεθεί το 2015 και ήταν αφημένα στο Τελωνείο του Πειραιά.

Κατά την κρίση στα ελληνικά σύνορα του Έβρου προχώρησαν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες για την αποδέσμευσή τους και στη συνέχεια αποδόθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, το 2020, χρησιμοποιήθηκε παρόμοιο όχημα σε περιπολίες στον Έβρο.

Δείτε τις φωτογραφίες του GRtimes:

 

 

 

 

 

Πηγή: GRtimesSource connection

Ένα… «θηρίο» της Ελληνικής Αστυνομίας τραβάει τα βλέμματα όσων περπατούν στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο λόγος για τον «Τυφώνα», το ειδικό τεθωρακισμένο όχημα που έχει στη διάθεσή της η Ελληνική Αστυνομία, το οποίο είναι αλεξίσφαιρο, μπορεί να κινείται σε αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες ενώ αντέχει ακόμη και αν δεχθεί επίθεση από βόμβες. Ζυγίζει 12,5 τόνους,…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.